Leefstijl

Goed voor jezelf zorgen


Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed op je lichaam en geest. Het mooie van leefstijlcoaching is dat we naar jouw hele leefstijl kijken als basis voor de coaching. Dus niet alleen naar voeding of beweging maar ook naar hoe je slaapt, ontspant of hoeveel stress je ervaart. Als je beter voor jezelf zorgt op al deze vlakken dan krijg je bijvoorbeeld meer energie, zit je lekkerder in je vel, ben je rustiger in je hoofd, krijg je meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Je gezondheid verbetert en veel deelnemers kunnen dan ook stoppen of minderen met medicijnen in overleg met de huisarts.

Energie, tijd, geduld en vertrouwen

Voor een gezonde leefstijl bestaat geen wondermiddel. Gedrag verander je niet van de ene op de andere dag. Er is energie, tijd, geduld en vertrouwen voor nodig. Maar vooral motivatie van binnenuit om bepaalde dingen nu eens écht, voor eens en voor altijd, aan te pakken.

Duurzame oplossing


We gaan stap voor stap kijken welke gewoontes je wil veranderen maar ook wat de reden van deze gewoontes is. Welke belemmerende overtuigingen heb je, ('ik kan dit toch niet of 'dit heeft totaal geen zin') die de verandering tegenwerken. We gaan voor een duurzame oplossing. Dit gebeurt door positieve en motiverende gesprekken, waarbij we kijken hoe de nieuwe gewoontes het beste in jouw dagelijks leven passen. Het gaat vooral niet om strenge regels of om te diëten. Je leert keuzes te maken die bij jouw persoonlijke situatie en wensen passen en ervoor zorgen dat jouw welzijn en levenslust toe nemen.